piątek, 20 września 2013
Coś dla ciała w Santiago
Przygotowałem wczoraj wspaniałe leczo. Nie wiem z czego wynikała jego wspaniałość, czy ze składników, czy z powodu dawno nie jedzonej ciepłej naturalnej strawy, a może z obydwu powodów. Oto przepis: jedna cukinia, jedna czerwona papryka, jedna duża cebula, dwa zielone pomidory, oliwa z oliwek, 70-100g hiszpańskiej szynki, sól i ostra papryka w proszku. Wszystkie składniki pokroić według uznania. Na patelnię wlać 2 łyżki oliwy i wrzucać po kolei cebulę, paprykę, cukinię, pomidory i szynkę. Dodać po pół łyżeczki soli i papryki. Wszystko razem dusić pod przykryciem przez 15-20 minut na średnim ogniu i gotowe. Smacznego. Mam wielką ochotę na pierogi.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz